Tuesday, September 16, 2014

Tawan Broga Hill | 16 September

16 September 2014,

Hari Malaysia, first year dapat public holiday. Bila dah cuti ni, terus lelaju planning dengan SimaWhale dan IeraPanda kekonon nak buat aktiviti sihat. Apalagi, jum panjat Bukit Broga, Semenyih.

Niatnya nak pergi panjat pepagi Subuh tapi anak anak dara ni Subuh baru bangkit. Last last pukul 8Pagi baru sampai kat kaki Broga Hill. Orang lain dah ramai turun baru kami nak naik. Hmm. Tapi takde hal la, sebab ramaije manusia nak naik time ni pun.

Sebelum tatap sedikit gambar yang ada, meh nak bagi a few tips naik Broga Hill ni. *CEH.

* Pakaian yang bersesuaian. Berkasut.
* Buat warming up before panjat bukit.
* Bawak mineral water. Digalakkan bawak yang 500ml sahaja. Jangan berat berat.
* Berkumpulan. Jangan naik sorang sorang.
* Dah berjaya sampai atas Bukit Broga, apa lagi -- Selfieee! Heee ^^


  
Kalau rasa penat, jangan paksa diri. Berhenti je rehat. Pastu posing sepam dua.
See, Alhamdulillah berjaya sampai ke Puncak jua.
Terimalah ucapan akhir dari saya; Selamat Hari Malaysia - Ieqahgajah, 2014.
*Melampaukannn possing. Maafkan sayaa. ^^

No comments: