Thursday, May 7, 2015

Family Bonding | Melaka

Melaka,

Tahun ni dah berapa kali Qah sampai ke Melaka sampai naik menyampah da. Lapaq coconut shake ja teruih shoot Melaka, nak rasa Sangkaya dan Eskem pasu pun terus p Melaka. Bukan KL takdak semua tu tapi maklumlah kekonon nak rasa kat founder sebenaq.

Kata orang ada rezeki lebih ka takda ka bawak ja femili jenjalan. Konpem selow selow rezeki lain mai bertandang. Lelagi bila si adik Bongsu Qah habaq, " Along aku dah habis matrik bawak p vacation please."

Dapat plak si Kakak yang pantang dapat travel, gigil bakhangg. Nak bawak p obersea Mama request taknak fly untuk tahun ni. Kemain. Dah alang-alang cuti empat hari Maka Qah lelaju buka Booking.Com dan hotel pilihan Qah untuk kali ni ialah Mahkota Hotel Melaka.

Mahkota Hotel Melaka ni sangat mudah jumpa, dekat dengan segala tempat menarik kat Bandar Hilir Melaka ni. Dataran Pahlawan, Mahkota Parade, Menara Taming Sari, A Famosa, Jonker Walk eh banyak lagi la semuanya walking distance ja. Hotel pun cantik ada dua outdoor pool, apartment pun besar cuma cuma satu ja, eh dua perkara yang Qah tak suka, bilik air dalam bilik Qah leaking. Alahai sorang ja mandi da banjir satu bilik aiq. Bathtub pun sama tersumbat. Phewww. Nak maghah rasaa. Yang kedua WIFI. Connection selow siap kena purchased lagi. Taktahu kah depa WIFI ini penting sampai Qah terfikir mati nanti nak letak ja wifi kat kubur biaq ramai mai melawat Qah tiap hari. Aci gitue?

Vacation kali ni selain Family, Qah bawak BFF Qah si Yasmie. Senang nak berpartner. Selalunya holiday asyik qah je alone. Maka kali ni Qah pikul beliau sekali. #LoveofMyLife.
Tiada keretaku bawa kau jalan jalan. Kereta ni pun bolehla kan. *Kenyit 
LoveBirds hari ini, MamaAbah naik TamingSari tinggai anak anak kat bawah oi. Tskk tskk
Love Birds again #Afamosa. //Bila adik Eking dak ikhlas amik gambaq. Senget benget.
L O V E
Feeling mengembara di Padang Pasir sangat dah depa ni. Angin tak payah cakap la, nasib berat sikit ja, lau dak dah lama terbangg oii.
Sista bonding. Walk me to the beach then i will find a way :)
Pesanan untuk diri sendiri: Qah, you may Fall but please DONT FALL AT THE SAME PLACE OVER AND OVER AGAIN. WALK UP & MOVE ON. YOU STRONG.

See what they did to me when Mama is not around. They bully me??  I'm her big sister Ok. Hmm tak cukup garang lagi ke aiii??




Dah rajin nanti, Qah fully update ye.

No comments: