Tuesday, June 9, 2015

ExDITGirlsGathering | KakRose BigDay

Alhamdulillah, 

Dedicated to one of my beloved sister KakRose. 
Kak, dengan ikhlas Qah mendoakan kebahagian duniaakhirat buat akak. Selepas apa yang akak lalui selama ini, Qah doa sangat moga Allah pinjamkan kebahagiaan ini buat selamanya. Alhamdulillah, sungguh bahagia Qah tengok akak sah jadi isteri orang, jadi isteri solehah ya. Dan tahniah kak sebab dapat kerja yang baik. See trust Allah Plan kan. Alhamdulillah, Qah sendiri sebagai saksi Allah ni sungguh maha adil dan penyayang. Jodoh tu pasti ada dan rezeki Allah nak bagi bebila masa dan you deserve it kakak. Qah sayang akak lillahitaala. Me patiently waiting for Rose Junior, wink wink.
Sebelum hari kejadian,  semua pakat nak konvoi la dari Kolumpo ke Kuala Terengganu tapi Qah decide to fly by myself to Terengganu. Orang selalu cakap, " Jangan buat sesuatu melangkaui had kemampuan tubuh" tapi demi wedding kakrose takkan lah Qah nak skip. Maka nangislah daku sepanjang perjalanan menahan sakit. Touchdown je terus tarik nafas dan rileks, tapi sampai ja si Kakteh menjemput soalan pertama " Awat Mata Qah tu?" Kantoi. Jap, nampak sangatka baghu lepas nangis. Tak ladygagahla lagu ni. Jumpa ja depa lupa segala sakit. See, friendship is the best medicine giteww.


Subhanallah, sungguhla rindu sangat depa. Berapa tahun dah tak jumpa kan. Tapi rileksja sampai sampai Terengganu, gegirls yang lain baru nak bertolak mai. Yang ada pun kakteh dan Faghah. Untuk isi masa lapang Qah request nak buat Pavlova kesukaan hati Qah, reward untuk tekak dan perut yang beri kerjasama yang baik dengan Qah sepanjang perjalanan. Terima kasih Faghah dan Ateh sebab sampai tiga pagi tak tidur duk tunggu Pavlova Qah siap. Alhamdulillah.

Selepas subuh, sedang syok rehatkan diri dengar riuh rendah. Bukak ja pintu bilik lily, syiera, nik  dan yati menyerang. Alhamdulillah, selamat sampai pun  depa. Dah jumpa bukan nak rehat memasing serbu Qah, " Siapa yang pilih tema Cream dan Emerald green ni?" Hahaha.

"Ateh, terima kasih bebanyak sebab bagi kami serbu umah akak. Habis towel, kain batik depa rembat. Bersepah umah akak kami buat, riuhrendah sampai tengah malam nasib jiran tak marah. Terima kasih atehhh. Lain kali kami mai lagi na."

 We are DIT Princess.Bila dah jumpa, sembang sampai tak tidoq maka gambaq semua promote eyebag dan mata panda memasing.

Semua dah ready nak serang wedding KakRose. - Entri Gambaq besaq Gajah
Dan antara benda yang paling Qah tak dapat elak sejak dari wedding depa ialah jadi Pengapit Terjun. Turn Qah agaknyaa berapa ramai pengapit Qah leh paksa ni.

Princesss DIT
Ubat cepat sihat, gathering dengan kengkawan. See, senyum sampai telinga kan. 
Alhamdulillah, my last Kakak dah sah jadi milik orang. Sayanggg akak ketat ketat.

#TeamTakKahwinLagi #Bolehlahmasukmeminang #Love



*Opss gambaq overdose. Request dari depa buat tatapan anakanak cucu. Hahaha
So Faghah, Qah da update blog ni, baca lom?

No comments: